Voor meer informatie:

Helma Cremers

info@schrijfpalet.nl

     

 

Home

 

Even voorstellen

 

Schrijfpalet

 

Voor iedereen

 

 

 

CREATIEF SCHRIJVEN VOOR IEDEREEN

 

JEUGD

Natuurlijk is het nodig dat kinderen eerst de regels van grammatica en spelling leren. Daarnaast pleit ik voor schrijflessen op (basis)scholen waarbij het creatieve prevaleert. Een docent die op een enthousiaste en aanstekelijke manier hierin lesgeeft, vormt de basis voor haar/zijn leerlingen wat betreft het durven liefhebben van het creatief taalgebruik.

 

VOLWASSENEN

Ons alfabet telt slechts 26 letters. Door ermee te goochelen kun je steeds een ander woord maken. Met die woorden vorm je een zin, een alinea en uiteindelijk een verhaal of gedicht. Als je weet hoe je helder en beeldend je gedachten, gevoelens en ervaringen kunt verwoorden, betekent dat een verrijking van je leven. Schrijven op een manier waarbij je je prettig voelt en in een stijl die bij je past. Genieten van taal, dat moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook voor mensen die laaggeletterd zijn, dyslexie hebben of die uit een cultuurarm milieu komen.

 

SENIOREN

Puzzelen en lezen tot op hoge leeftijd betekent gymnastiek voor je hersenen. Dat is ook met creatief schrijven het geval. Door herinneringen op te schrijven geef je aan je vertelsels een vaste vorm. Je creŽert iets dat tastbaar is voor jezelf en interessant is voor het nageslacht. Bovendien is schrijven een plezierig tijdverdrijf, waarbij je je lichamelijke klachten even vergeet.


VENLOSE VERHALEN (LATEN VOOR)LEZEN 

De presentatie van de tweede verhalenbundel over mijn jeugd, de opvolger van 'Hempelke Zalt', vond oktober 2015 plaats in grand café Maagdenberg i.s.m. uitgeverij TIC. 'Ierlik waor gelaoge' staat op nummer 75 van de Limburgse Literaire Lijst (stichting LiLiLi). Heeft u interesse in deze nostalgische, humoristische verhalen die zich afspelen tussen 1953 en 1968? De verhalenbundels zijn te koop bij Boekhandel Koops in de Klaasstraat te Venlo. Kunt u ze zelf niet (meer) lezen, maar wilt u wel graag naar deze Venlose verhalen luisteren, stuur dan een mail naar info@schrijfpalet.nl en boek een voorleesuurtje.

 

 

 

Made by web-4-all