Voor meer informatie:

Helma Cremers

info@schrijfpalet.nl

     

 

Home

 

Even voorstellen

 

Schrijfpalet

 

Voor iedereen

 


EVEN VOORSTELLEN


Mijn naam is Helma Cremers en ik woon in Venlo.
Van 1998-2013 werkte ik bij Tegelse Courant/ít Gazetje (A&C Media) 
als (eind)redacteur. Voor deze regionale krant schreef ik interviews met o.a. auteur Jan Siebelink, kunstenaar André van den Heuvel, regisseur Ben Verbong en acteur Huub Stapel. Voor Leon Ritt van I.I.T. Venlo schreef ik in 2012 een e-booklet voor kinderen, getiteld Meesenissen. Momenteel houd ik mij bezig met het schrijven van artikelen voor Hospice Venlo en verhalen in zowel de Nederlandse taal als het Venlose dialect. Heb je belangstelling in een boek met verhalen over je eigen leven, maar kun/wil je dit niet zelf schrijven? Neem dan een kijkje op de website van uitgeverij Story Terrace. Ik ben namelijk een van de schrijvers (www.storyterrace.com/nl/onze-schrijvers) die al verschillende biografieŽn schreef, uitsluitend bedoeld voor de opdrachtgever zelf.


Docent creatief schrijven

In 2007/2008 volgde ik naast mijn baan als eindredacteur de HBO-opleiding docent creatief schrijven bij Jos Rosenboom aan het Kunstencentrum Limburg in Roermond. Sindsdien geef ik les in het schrijven van verhalen/gedichten. Workshops en cursussen als Snuffelen aan Schrijven en Schrijf of je Vertelt aan het Kunstencentrum Venlo, Column schrijven (Volksuniversiteit), Levensverhalen (Schrijversschool), Schrijven over je leven (Libelle). In Reuver en Beesel begeleidde ik workshops en cursussen i.s.m. kunstkring Eskacé, zoals Pakkend Schrijven en in de Bibliotheek Venlo Schrijven over je leven en Bouwstenen voor een verhaal


Verhaolebundel Ierlik waor gelaoge

De presentatie van de tweede verhalenbundel over mijn jeugd, de opvolger van Hempelke Zalt, vond plaats in 2015 in grand café Maagdenberg i.s.m. uitgeverij TIC. Ierlik waor gelaoge staat op nummer 75 van de Limburgse Literaire Lijst (stichting LiLiLi). Heb je belangstelling voor deze nostalgische, humoristische verhalen die zich afspelen tussen 1953 en 1968? De verhalenbundels zijn te koop bij Boekhandel Koops in de Klaasstraat te Venlo. Kun je ze zelf niet (meer) lezen, maar wil je wel graag naar mijn Venlose verhalen luisteren, stuur dan een mail naar info@schrijfpalet.nl en boek een voorleesuurtje.


Voorbeelden van mijn publicaties

Hospice Venlo nieuwsbrief: www.hospicevenlo.nl/nieuwsbrief (sinds 2014)

2019: Wijkkrant Venlo-Binnenstad nr.1: artikel Hospice 10 jaar: http://www.venlobinnenstad.nl 

2018: Buun 2019: artikel Akkermansgilde 425 jaar www.buunvenlo.nl

2016: januari nummer KCK (Kampeer&Caravan Kampioen ANWB): Eindeloos Bretagne: struinen in het neusje van Frankrijk

Lees art 1, art. 2 en art. 3.

2015: Presentatie verhalenbundel Ierlik waor gelaoge i.s.m. uitgeverij TIC (LiLiLi-beuk): www.uitgeverijtic.nl

2013: Bijdrage verhalenbundel met geromantiseerde historische verhalen over Venlo, gepresenteerd als Boekenweekgeschenk tijdens start eerste Venlose Boekenweek op 1 november.

2007: Verhaal in dialect voor bundel Leefste, uitgeverij TIC.

2005: Gedichten en verhalen in het Venlose dialect in tijdschrift Veldeke.
2004: Wat & Hoe Limburg, 
toeristische gids Kosmos Z&K

2004: Literair verhaal in De Buun, cultureel jaarboek gemeente Venlo. 
2004: 
Met ín hempelke zalt, roman in Venlose dialect i.s.m. uitgeverij TIC (LiLiLi-beuk). Is uitverkocht, dus niet meer te koop.

2000: Passiespelen in Woord en Beeld: 17 interviews met hoofdrolspelers Tegelse Passiespelen.

1998-2003: artikelen en columns voor Doorkijk, een landelijk opinieblad dat zes keer per jaar verscheen (oplage 25.000).
1992-heden: Interviews (o.a. met musicus André Rieu en schrijver Bernlef) voor magazine in de gezondheidszorg en diverse weekkranten.

 

 

Made by web-4-all